Risotto

Posted on

Antal: 2 personer

  • 2 dl rosotto ris
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 5 dl bullion / fon
  • safran
  • salt og peber
  • smør
  • parmasan ost
  • 200 g bacon eller kylling

Bacon steges sprødt på panden, eller kyllingen steges på panden imens risene bliver lavet. Bacon tages af panden og derefter svitsede løg og hvidløg ved middel varme til de er gyldne.

Kog 5 dl vand og tilsæt bulion/fon til vandet.

Risene hældes på panden til de svitsede løg og steges ”gennemsigtige”. Hvidvin og safran tilsættes. Når hvidvinen er kogt væk tilsættes fonen i små mængder til det er kogt væk, dette gentages til alt fon er brugt. Salt og peber tilsættes samtidig med fonen. Der tilsættes lidt revet parmesan og en smule smør.

Bacon blandes i risene inden servering, eller der spises stegt kylling til.

Retten kan varieres med hvad køleskabet byder på. fx. rodbedepure, gulerodspure, svampe o.l.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: