Pandekager med kødfyld

Posted on

Antal: til 4 personer
Tid: 10-15 min. i ovn ved 225°

Dej: 12 – 15 stk.

  • 300 g. mel
  • 4½ dl. mælk
  • Ca. 1½ dl. vand
  • 6 æg
  • ¾ tsk salt
  • 40 g. smeltet smør
  • Fedtstof til bagning

Kødfyld:

  • 1 finthakket løg
  • Ca. 50g margarine
  • 500-600 g oksekød
  • Krydderier
  • Tomatpure
  • Lidt soja
  • Evt. lidt vand
  • Pyntes med ost efter behag

Dej:

Pisk alle ingredienser sammen til en ikke for tyk, klumpfri pandekagedej. Lad dejen hvile mindst ½ time i køleskabet. Rør dejen igennem og spæd evt. med mere væske, hvis dejen virker meget tyk.
Smelt fedtstoffet til bagningen. Hæld lidt af det smeltede fedtstof på en varm pande. Bag pandekagerne lysebrune på begge sider. Lad pandekagerne afkøle.

Svits finthakket løg i fedtstoffet, til løgene er klare og let gyldne. Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig. Når kødet er brunet tilsættes krydderier, tomatpure og soja. Lad det hele snurre lidt. Tilsæt evt. lidt vand, hvis fyldet virker lidt tørt. Smag til med salt.

Fordel fyldet på pandekagerne. Fold siderne på pandekagerne lidt ind, og tril derefter pandekagerne sammen. Læg dem på sammenføjningen i et smurt ildfast fad.

Drys revet ost over. Sæt fadet på ovnristen på midterste rille i ovnen ved 225 grader i 10-15 min.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: