Karbonader

Posted on

Antal: til 2-3 personer

  • 500 g hakket kalve eller svinekød
  • Salt og Peber
  • 1 Æg
  • Persille
  • Mel til jævning
  • Ærter, frost
  • Gulerødder
  • Kan laves med ærter og gulerødder hvid sovs, eller serveres med kartofler og brun sovs.

Skær gulerødder ud i små stykker, kog dem i let saltet vand der kun lige dækker. Optø ærter i en skål.

I en anden gryde smelt smør, når det bruser tilsættets mel,og steges af.

Når melet er stegt af tilsæt noget af vandet fra gulerødder til en pasende konsistens. Tilsæt gulerødder og ærter lad det koge ca 1 min, smag til med salt peber og sukker og persille.

Kødet æltes og formes med en kniv, til karbonader af passende størrelse (5 – 6 stk.) Her kan tilsættes salt og peber i farsen.

Pisk ægget med 2 spsk. vand.

Vend karbonaderne, først i æggemassen, og så i rasp.

Steg dem i gyldent margarine på begge sider, ved ikke for stærk varme, pas på de ikke bliver for mørke.

Når karbonaderne er vendt, drysses de med salt og peber, og steges færdig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: