Italienske kødboller

Posted on

Antal: 4-5 personer

Kødboller:

  • 500g kalv/flæsk
  • 2 spk balsamico
  • 1 tsk løg pulver
  • 1 tsk hvidløgs pulver
  • 1 tsk chilli
  • salt/peber
  • 2 æggeblommer
  • 1dl rasp
  • Frisk mozzarelle

Tomat/basilikum sovs:

  • 3 store tomater
  • en stor håndfuld frisk basilikum
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Spagetti 

Det hele røres sammen så det bliver en “fedtet”frikadelle fars som hænger godt sammen. Lad det stå et par timer i køleskabet med film over.
To friske mozzarella oste som skæres i passende terninger, så tager man 1 spsk fars og en terning ost, putter oste i og ruller den i hånden, det er faktisk ret let når man lige har prøvet et par gange. Derefter vendes de færdige boller i rasp og steges/grilles.

Tomater skæres i terninger med det hele ( ikke blomst), løget hakkes, hvidløg presses, basilikum hakkes.

Løget blancheres i olivenolie, tomater kommes i sammen med hvidløg et par minutter. Basilikum tilsættes til sidst og gryden tages af.

Spagetti koges “al dente” og tages med to gafler op af vandet over i sovsen så noget vand følger med det bliver så rigtig lækket når det “hænger på ” spagettien, det hele gives et drys peber og der rives permasan over.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: