Frikadeller

Posted on

2 personer

  • 250 g. hakket Svinekød
  • Lidt mel
  • Lidt havregryn
  • Lidt rasp
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 1,5 – 2 dl. Mælk
  • Salt og Peber

Det hakkede kød røres med mel, havregryn, rasp og æg.
Løget rives og røres med. Mælken kommes i lidt ad gangen.
Salt og peber kommes i. Farsen hviler en halv times tid.
Fedtstoffet smeltes på panden. Det er vigtigt at fedtstoffet er godt varmt.
Frikadellerne formes med en spiseske og kommes på panden.
Varmen dæmpes og frikadellerne steges færdig.

Sovs:

  • 30 gr. smør
  • 3-4 spsk. Mel
  • 5 dl. Mælk
  • 1 Bullion terning (svin)
  • Salt og Peber

Smelt smør og brug evt. noget af fedtet fra frikadellerne, og tilsæt en bullion terning.
Tilsæt mel, lidt af gangen under omrøring.
Tilsæt kogende mælk til sovsen har den rette konsistens. (kog evt. mælk i mikroovnen det skal være varmt så sovsen ikke skiller så meget.)
Tilsæt salt og peber.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: