Jamies Guinness pie

Posted on

Til 6 personer
190 grader 40-50 minutter

  • oliven olie
  • 3  rød løg
  • 3 fed hvidløg
  • 30 g smør
  • 4 gulerødder
  • 2 selleri
  • 1 kg oksekød
  • rosmarin / timian
  • salt og peber
  • 440 ml guinness
  • bullion vand
  • 2 spsk mel
  • 200 g cheddar
  • 500 g butterdej eller tærtedej
  • 1 æg
  • ærter

Skær  løg rustikt, put den i en gryde/høj pande med oliven olie, svits dem ved lav varme i ca 10 min, tilsæt hakkede eller purede hvidløg.

Imens, skræl gulerødder og skær dem rustikt ud. Skær selleri ud.

Tilsæt gulerødder, selleri, smør, kryderrier, kød, guinness og mel, og rør rundt.  Top op med lidt bullion vand (eller en bullion terning) hvis der er væde nok, det skal ikke helt dække kødet.

Læg låg på gryde eller pande, og stil det i ovnen på 190 grader i 2,5 time

Efter 1,5 time tag panden ud og rør rundt i det, og giv den 1 time mere.

Tag den derefter, det skal helst være helt sovse agtigt, hvis det stadig er ”vådt” så kog det ind på kogepladen, tilsæt halv delen af osten og tag den af varmen.

Smør en tærte form, rul dejen ud 1 del til låg og en del til bund.

Læg dejen i tærte formen, og tilsæt fyldet og resten af osten. Skær små riller i tærte låget, ikke helt igennem, kun halvt.

Smør siderne og låget med sammenpisket æg, og lig låget på.

Bag tærten ved 190 grader i 40-50 min.

Server med ærter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: