Burgerboller på grill (brunsviger mv)

Posted on

11 burgerboller (0,88 kg)
220 grader ca 14 minutter

  • 1 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 35 g sukker
  • 1 Æg
  • 40 g gær
  • 4 g salt
  • 480 g hvedemel
  • 80 g smør
  • sesamfrø

Gæren opløses i mælk/vand – alle øvrige ingredienser kommes i – dejen æltes godt – min. 10 min. Det er vigtig at ælte en dej grundig pga. glutenindholdet (elastik) jo mere/bedre glutenindholdet udnyttes jo bedre bager brødet op og jo flottere brød giver det.

Æltes dejen i hånden er det en god ide, at starte med æltningen i en skål. Når dejen er sammenhængende og ikke klistre – æltes den videre på bordet.

Når dejen er æltet færdig kommes den op i skålen igen. Her hæver den i 15 minutter før den deles op til bollerne hvorefter de skal hæve i 1 time.

Når der laves burgerboller skal bollerne trykkes flade, pensles med vand, og derefter have sesamfrø på oversiden.

Bages på grill eller i ovnen på 220 grader i ca 14 minutter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: