Jordbærtærte med chokolade creme

Posted on

ca 10 personer (tærteform på 24 cm)
160 grader – 20 min

Tærtedej (rækker til to kager)

  • 125 g smør
  • 125 g flormelis
  • Lidt salt
  • 1 æg
  • 250 g mel

Kransekagedej

  • 325 g marcipan
  • 65 g sukker
  • 65 g flormelis
  • 2 æggehvider

Chokoladecreme

  • 100 g /1 dl sødmælk
  • 10 g glukose
  • 1 blad /2 g husblas
  • 150 g god mørk chokolade, 64 %
  • 200 g /2 dl fløde

Fremgangsmåde
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Smelt chokoladen. Varm mælk og glukose op til ca. 70 grader og tilsæt den drænede, udblødte husblas. Bland mælken i lidt ad gangen (ad ca. 4 omgange).

Pisk det hele godt sammen indtil du får en skinnende, luftig creme. Gå ikke i panik, hvis det begynder at klumpe, bliv ved med at tilsætte mælk og rør godt rundt.

Lad cremen afkøle til ca. 35 grader. Tilsæt derefter fløden og rør rundt.

Dæk chokoladecremen med film – filmen skal røre ved cremen og være helt tætsluttende – og lad den stå på køl i et døgn.

Selve tærten

Lav tærte dejen ved at blande alle ingredienser. Smøret skal være koldt og kan enten rives i eller skæres i små stykker. sæt så lidt som muligt i dejen, den skal bare lige samles.

Kransekage massen laves ved at blande alle ingredienser i en skål med pisker. Marcipan kan rives på rivejern for at det hele blandes bedre og hurtigere.

Fordel mørdejen i et tærtefad. Hæld kransekagedejen over og bag tærten ved 160 grader i cirka 20 minutter. Lad tærten køle ned og pensel den med smeltet chokolade.

Dekorer med chokoladecreme og friske jordbær lige inden servering. Pynt evt. med mynte.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: