Crêpe Suzette

Posted on

Sauce passer ikke til mængden af pandekager

Pandekager

  • 170 g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • 1½ dl pilsner
  • Revet skal af 1 øko-appelsin
  • 30 g smeltet smør

Sauce

  • 2 spsk sukker
  • Saft af 2 appelsiner
  • Saft af 1 citron
  • Skal af 1 øko appelsin
  • 1 stor spsk smør
  • 5 cl Grand Marnier
  • Cognac til flambering

Pandekager

Til pandekagerne blandes mel, sukker og salt. Æggene røres i og derpå mælk og øl. Tilsæt revet citronskal og smeltet smør. Rør dejen grundigt igennem så der ikke er klumper.

Bag ikke for store, tynde pandekager i lidt smør. Sæt til side. Der skal være 2 pandekager til hver, og i denne portion er der til mange flere, men så er der måske nogle børn eller hunde, som bliver glade.

Sauce
Sukkeret smeltes til lys karamel på en opvarmet pande. Smørret tilsættes, og når det er bruset af kommes appelsin- og citronsaft samt Grand Marnier ved. Saucen koges op og pandekagerne vendes i saucen én ad gangen, hvorpå de foldes sammen i kvarte.

Når alle pandekager er foldede og samlede på panden, hældes cognac på og der flamberes. Serveres omgående

Evt drysset med lidt ristede mandelsplitter og én eller to slags is.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: