Arme Birkes

Posted on

Antal: 16

Ovnen 250 grader – 10-12 minutter

 

  • 25 g gær
  • 3 dl skummetmælk
  • 4 tsk. Sukker
  • 1½ tsk. Salt
  • 1 æg
  • 50 g smør
  • Cirka 500 g hvedemel
  • rigligt smeltet smør
  • Birkes

 

Lun Mælken og smuldre gæren i. Tilsæt salt, sukker og lad de stå i ca 5 minutter tilsæt æg.

Fedtstoffet smuldres i melet, som tilsættes. Dejen æltes, til den er blank og smidig.

Den tildækkes og stilles til hævning cirka 30 minutter. Dejen slås ned og rulles ud til cirka 24 x 65 cm. Det smeltede smør pensles på dejen, der foldes tre gange på langs. Skæres i 4 cm brede stykker.

Sættes på en smurt bageplade og efterhæver cirka 15 minutter.

Pensles med æg, drysses med birkes og bages ved 250 grader i 10-12 minutter

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: