Amerikanske pandekager

Posted on

Til 4 personer

 

  • 2 æg
  • 2½ dl kærnemælk
  • 1½ tsk bagepulver
  • 2 spsk sukker
  • 2½ dl mel
  • ½ tsk salt
  • fintrevet skal af ½ citron
  • smør til bagning

 

Æggene deles. Æggeblommerne piskes grundigt med kærnemælk og citronskal. Melet blandes med bagepulver. Mel, sukker og salt sigtes ned i mælkeblandingen. Rør grundigt, men ikke for længe. Lad dejen hvile i køleskabet et par timer, evt natten over.

Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen. Lad gerne dejen hvile et kvarters tid i køleskabet.
Varm en god tykbundet pande op. Smelt en god klat smør og bag små tykke pandekager,- der bør kunne være ca. 3 på panden ad gangen.
Pandekagerne skal bages i smør og der skal ikke spares! Hold de færdige pandekager varme i ovnen ved 100 grader, mens portionen bages færdig.

 

Tips:

Man kan komme blåbær i, de kommes i dejen lige når den en puttet på panden.

Man kan erstatte lidt af sukker med vanilje sukker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: