Gulerodsrisotto a la Gorms

Posted on

Til 4 pers.

 500 g gulerødder
 250 g risotto­ris (evt. arborio-ris)
 2 dl tør hvidvin
 5 dl lys hønse­bouillon
 5 skalotte­løg
 4 fed hvid­løg
 lidt frisk estragon
 100 g parmesan (eller Grana Padano eller
anden tør salat­ost)
 lidt smør

 

Skræl og sæt gulerødder over i let­saltet vand sammen med to skalotteløg og to fed hvidløg (gem to gulerødder til at skære i fine tern til ris­ottoen).

Kog det mørt og blend det til en cremet puré (brug evt. en lille smule af koge­vandet, hvis blenderen har svært ved at tage fat).

 

Start risottoen med at stege løg og hvidløg forsigtigt af, til løgene er klare. Put derefter risottorisene på og vend det et par gange, til også risene begynder at se lidt klare ud. Kom så lidt tør hvidvin på og lad risene op­suge det. Kom herefter lidt hønsebouillon i og reducer yderligere. Bliv ved, indtil risene er al dente, og retten er cremet.

 

Vend smør og parmesan samt gulerodspuré og fine tern af rå gulerod i. Gulerods­puréen er med til at gøre risottoen dejligt cremet, og hermed kan man spare en god del af smørret.

 

Pynt med en blanding af friskhakket estragon og finthakket skalotteløg. Estragon elsker nemlig gulerod!

 

http://opskrifter.tv2.dk/article.php/gulerodsrisotto-a-la-gorms-gryder/?id=47166563

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: