Hyldeblomst saft

Posted on
  • 50 blomsterskærme
  • 3 citroner øko
  • 3 spsk. citronsyre
  • 1 kg lyst rørsukker
  • 2 liter vand
  • eventuelt 2 tsk. atamon medmindre du enten henkoger eller fryser saften.

Sæt vandet i kog på komfuret / eller brug en elkedel.
Ryst de små dyr ud af skærmene og læg dem i en stor gryde.
Riv det yderste af citron skallen med en grøntsags skræller, og pres derefter citronerne, put skal og citron saft i gryden.
Drys citronsyre og sukker over.
Hæld til sidst det kogende vand (og evt. atamon) over grydens indhold, og rør rundt, bring gryden i kog og tag den af igen.
Læg låg på gryden og sæt den i et køligt rum ca 3 dage. Rør i gryden af og til.
Hæld saften gennem et rent klæde og fordel den i flasker. Opbevar den i fryser, køleskab – hvis du bruger den hurtigt, eller udfør en ægte henkogning af det hele.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: