Kanelstang

Posted on

Ovnen 210 grader – 15-17 minutter

Dej:

  • 35 g gær,
  • 1 3/4 dl vand,
  • 35 g sukker,
  • 4 g salt,
  • 4 g kardemomme,
  • 1 æg,
  • 35 g smør,
  • 400 g mel

Remonce:

  • 200 g smør,
  • 200 g sukker,
  • 35 g kanel

Kagecreme:

  • ½ liter fløde
  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 1 vanille stang
  • 2 spsk maizena

 

Remonce:
Smør, sukker og kanel blandes til en masse.

 

Kagecreme:

Hæld sukker, vanilje og maizena op i en gryde.

Hæld lidt fløde i, og rør alle klumperne i maizenaen væk.

Hæld resten af ingredienserne i.

Varm op under omrøring indtil det er cremet, lige når den begynder at koge.

Hæld cremen i en skål og afkøl den. Lidt smør på overfladen hjælper med, at der ikke danner skind. Endnu mere effektiv er at komme cremen i en plastpose. Når den så skal bruges klippes der hul i et hjørne af posen og cremen kan presses ud.

 

Dej:

Gæren opløses i vand,. Sukker, salt kardemomme og æg tilsættes. Melet og smør tilsættes, og der æltes, til dejen er blank og smidig. Hæver et lunt sted cirka 30 minutter.

Dejen deles i tre stykker og rulles aflange i cirka bradepandelængde og cirka 12 cm i bredden.

Fordel remonce og smør den ud, derefter creme. Rul dejen til en stang, dvs. på den lange led.

Tag en saks og klip snit ind i dejen på oversiden. Skiftevis ligges hvert snit ud på hver side. Pensl med æg og drys nødder på toppen. Den hviler 45 minutter et lunt sted. Inden den skal i ovnen drysses med sukker.

Bages i forvarmet ovn ved 210 grader i cirka 15-17 minutter.

About these ads

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: